De Praktijk

De Praktijk

NATUURGENEESKUNDE

Het is een geneeswijze die zich richt op de gehele mens en niet alleen op de klachten of de delen van het lichaam waar de klachten zich openbaren. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam van de mens staat centraal evenals de wisselwerking tussen de mens en zijn omgeving. Het is een geneeswijze die zich richt op de gehele mens en niet alleen op de klachten of de delen van het lichaam waar de klachten zich openbaren. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam van de mens staat centraal evenals de wisselwerking tussen de mens en zijn omgeving.

In de visie van de natuurgeneeskundigen zijn klachten nuttige reacties van het lichaam die duiden op zelf beschermende en zelf genezende processen. De behandeling heeft als doel deze processen te stimuleren (te prikkelen), ondersteunen en in goede banen te leiden. Omdat deze natuurlijke processen zo belangrijk worden gevonden, gebruiken de natuurgeneeswijzen uitsluitend natuurlijke middelen en therapie├źn.

locatie-weespGangbare hulpmiddelen zijn geneeskrachtige kruiden, biologische en homeopathische geneesmiddelen en acupunctuur, aangevuld met Body Stress Release en vormen van lichamelijke oefeningen, ademhalingstechnieken, werken aan een natuurlijke levensstijl almede het nuttigen van natuurlijke voeding en het slikken van bepaalde voedingssupplementen.